Пътищата към родните курорти са добри. Тази позиция изрази пред БиТиВи

...
Пътищата към родните курорти са добри. Тази позиция изрази пред БиТиВи
Коментари Харесай

Черноморието е прекрасно, останете в България, призова ресорният министър

Пътищата към родните курорти са положителни. Тази позиция изрази пред БиТиВи министърът на туризма Илин Димитров. В няколко наши курорти има резистентен туристически артикул, по думите му. И в България, и в чужбина има разнообразни ценови артикули и друго отношение към туриста, съгласно отрасловия министър.

Министерство на туризма следи строго по какъв начин се пазят дюните. Министерство на вътрешните работи, КПКОНПИ, ДАНС наблюдават по какъв начин се организират търговете за плажовете. Концесионерите ще се опитат да не покачват съществено цените на шезлонгите и чадърите, по думите му. За това са се разбрали с концесионерите. Никой не желае плажът му да е празен, сподели Илин Димитров.

Черноморието е прелестно, останете си в България, посъветва министърът българите. Стана ясно, че дупка в закона разрешава залагане в търговете на високи цени на шезлонгите и чадърите. 0,03% от Брутният вътрешен продукт е бюджетът на туризма.

За страдание сме извънредно недофинансирани, съобщи министър Димитров. Бюджетът трябвало да нараства стъпаловидно, по мнението му.

Има растеж в туризма, съгласно него. От 9 до 11 типа туризъм популяризира страната ни в други страни. Има 23% растеж в бранша. Губим обаче средства, че не развиваме културния туризъм, както и балнео и спа услугите, съгласно него.

Голяма част от туристите се връщат у нас, по думите му. Чупим върхове по растеж на туристи, както се похвали Илин Димитров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР